Gamex 2012 Dag 1 – GoW: Ascension, P3 Spel, Ni No Kuni

Standard

Första dagen av Gamex är alltid lite speciell. Hypen har byggts upp, peppen är maxad och överraskningarna som väntar på mässgolvet är osedda.

Just idag tog jag sällskap av min gode vän Paul Abrigo. Han ville vara där tidigt för att inte missa Ewa Björling, Sveriges frihandelsminister, som han intervjuat en gång tidigare. Ni kan läsa mer om det på hans blogg.

GoW ASC

Klicka för större bild

Efter att ha träffat frihandelsministern var det dags att ta en rundtur på mässan. Jag stannade till vid Playstations bås eftersom jag fick syn på en ikonisk halvgud jag sett förut. Första intrycket av God of War: Ascension är att det ser snyggt ut. Mycket snyggare än nåt jag sett till ps3 hittills. En kort tutorialbana fanns att spela och tyvärr verkar det som att de inte vågade göra nåt nytt i Ascension. Demot vi fick testa var en kompott av blod, våld och brutala finishers. Allt paketerat i finputsad grafik och bra skärmuppdatering. Ni som längtar efter mer Kratos har nåt att se fram emot.

Är det nåt jag rekommenderar att göra på Gamex så är det att spela indiespel och prata med utvecklarna. Dels för att det är intressant och dels för att deras passion brukar lysa igenom när de pratar om sina spel på ett sätt som överträffar en PR-anställds säljsnack. Idag hann jag testa Secrets of Grindea i Högskolan på Gotlands bås. Mer om den upplevelsen kan ni läsa om här. Precis bredvid låg Future Games bås. Även de en spelutbildning men baserad i Stockholm. De hade två datorer tillgängliga för mässfolket, en varav man kunde spela det genialiska spelet Unmechanical på. Det släpptes för cirka tre månader sen och jag rekommenderar det starkt. Redan under Gamex 2011 hade jag ögonen på det och ni kan läsa om mina intryck här.

p3 spel

P3 spel-gänget och deras producent Anton Berg när han svischade förbi.

Tiden sprang iväg och plötsligt var det dags för PR Spels liveshow. Med Angelica Norgren i spetsen pratades det om de senaste spelen och intrycken från Gamex tillsammans med Susanne Möller,  Johan Hallstan och Victor Leijonhufvud. Det blev två timmar med skratt och glädje samt tävlingar och recensioner. På tal om att sända podcasts live, på lördag kommer podcasten tidigare känd som Radiogamer att sända sin liveshow där man bland annat kommer avslöja det nya namnet och eventuella överraskningar. Kika in om ni har svängarna förbi!

Klicka för större bild

Dagen avslutades vid Ni No Kuni-montern där jag mötte upp Emil Ackre och Marcus Suominen som skriver för Spelmolnet. Ta en titt på Spelmolnet för mera Gamex-coverage.  Jag testade självklart Ni No Kuni också, och som förväntat levererade spelet en fantastiskt lockande och färggrann värld som jag ville utforska så mycket som möjligt. 25 januari kan inte komma nog snart!

Annonser

En reaktion på ”Gamex 2012 Dag 1 – GoW: Ascension, P3 Spel, Ni No Kuni

Speak Your Mind

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s